Miljøvenlig Terminalløsning

PC'en er blevet en integreret del af vores arbejde over de sidste mange år og indgår i de fleste processer i en moderne virksomhed. En arbejdsstation kræver installation, opdatering, vedligeholdelse og ikke mindst strøm. Kort sagt: Der skal en masse energi til at drive virksomhedens IT - både strøm- og ressourcemæssigt.

Med en terminalløsning fra vores partner Sentia, hvor I udskifter medarbejdernes PC'er med tynde klienter, kan jeres virksomhed opnå målbare resultater på bundlinjen!
Det opnås ved strømbesparelse såvel som besparelse på vedligeholdelse af pc'er.

Lad os kigge på regnestykket: Vi tager en virksomhed med 100 PC brugere, hvor 80 % af PC-brugerne skifter til tynde klienter:
- Virksomheden sparer 78.419 DKK på strøm om året
- Virksomheden sparer miljøet for 45.201,6 kilowatt timer om året 


Regnestykket inkluderer ikke de timer der bliver sparet på installation, opdatering og vedligeholdelse.

Hvad er tynde klienter?

Tynde klienter er maskiner som er udviklet til at køre applikationer fra en central server. En tynd klient ligner en PC: den har både tastatur og mus. Brugerfladen er den samme, den er bare mindre, bruger mindre strøm, mindre processorkraft og mindre hukommelse. Programmer og applikationer bliver ikke installeret direkte på den tynde klient men på en fælles server, som brugeren logger på. Serveren sender herefter data til brugerens skærm, så det føles som at arbejde på en "normal" PC.

Aldrig mere datatab

En anden fordel er desuden at I slipper for at tage backup af medarbejdernes pc'er og jeres interne servere, da al data bliver gemt centralt på jeres server i vores hostingcenter. I tilfælde af virusangreb eller systemnedbrud vil vigtige og forretningskritiske data hverken gå tabt eller blive lækket. Al data bliver gemt i vores hostingcenter placeret i Nationalbanken's tidligere pengedepot i Odense. Langt under jorden, forskanset bag en halv meter tyk jerndør, ligger dine data trygt beskyttet mod både brand, strømafbrydelser og oversvømmelse.

Hvad med jeres IT-ansvarlige?

Jeres IT-ansvarlige skal ikke længere bekymre sig om medarbejdernes PC'er. Nu kører alt optimalt, der er installeret de rigtige licenser etc. Alt dette bliver styret centralt og den IT-ansvarlige kan koncentrere sig om vigtigere opgaver i jeres virksomhed. Nemlig hvordan I kommer til at arbejde mere strategisk med jeres IT i stedet for at det blot er et værktøj.

I sparer penge på strøm og med i prisen får I en mere velfungerende IT løsning med mindre nedetid, større datasikkerhed og større fleksibilitet - så jeres medarbejdere kan arbejde mere effektivt!

Gør det for miljøets skyld, både naturen og arbejdsmiljøet. 

Energy Study (UK)

Regnestykket
Øget strømforbrug (terminalservere)
4 terminalservere á 125 watt average = 500 watt + køling = 1000 watt. 
Besparet strømforbrug (ved at skifte fra PC til tynde klienter)
PC: 85 watt, Tynd klient: 8 watt.
100 pc'er, hvor 80% skifter til tynde klienter: 80 x 77 watt = 6.160 wat
Nettobesparelse = 5.160 watt eller omregnet: 51,6 watt per bruger (gennemsnitligt for alle 100 brugere)
Dette svarer til en strømbesparelse på 452 kwh per bruger i gennemsnit - For miljøet betyder det 45.201,6 kilowatt timer om året i besparels
Eksempel herpå for løsning med 100 brugere som følger:
1 stor Exchange server (300w), 1 stor SQL/ERP server (300w), 1 stor filserver (300w), 1 lille printserver (125w), 1 lille backup DC (125w).
Dvs. 1150 watt + forbrug til UPS/Køl m.m. (dobbelt op) = 2300 watt (= 20.148 kwh per år). + ovenstående besparelse på i alt 45.201 kwh 
Strømbesparelsen er lokalt på 65.349 kwh og ved 1,20 kr. ex moms per kwh = total besparelse kr. 78.419,- ex moms årligt.

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvad RCS IT kan tilbyde, så ring og få en uforpligtende snak med Robert Schytt.