Transport og logistik løsning

RCS IT har skabt en Brancheløsning til SAP Business One, som er skræddersyet til virksomheder der arbejder inden for logistik og transport. Løsningen omfatter ruteplanlægning, pakning af biler, priser, afhentning, levering, samt tidregistrering og registrering af benzin og kilometer.

Afhentning og levering

Med vores transport og logistik løsning og SAP Business One som platform kan man planlægge optimal rute og dermed læsse rækkefølgen for de enkelte biler. Der kan hentes og afhentes pakker fra et antal leverandører ind til et lagerhotel for sortering til de enkelte postnumre, for derefter at levere ud til enkelte slut kunder, eller man afhente og levere direkte til slut kunden. I skærmbilledet herunder kan i se et eksempel af en rute.

Priser

Systemet kan selv beregne priser, både for egne vognmænd og eksterne vognmænd. Systemet kan håndtere prisaftaler med forskellige kunder. Prisaftalerne kan oprettes i en zonetabel dannet ud fra postnumre.

Faste kunder kan oprettes med egne prisaftaler. Prisen beregnes derefter automatisk.
I administrations systemet kan i blandt andet let se:

  • Om en booking er fuldført eller hvor langt den er i proces?
  • Man kan se hvilke pakker der ikke blev skannet på bilerne en dag?
  • Turliste der giver overblik over tilbageværende pakker på den enkelte turer?
  • På bilerne kan man se kilometer kørt, start slut på hver tur.
  • Tankning, adblue og pris registreres af chauffør

Planlægnings systemet er fuldt integreret med SAP Business One, og oplysninger skal derfor kun tastes ind et sted.
Fordi alle oplysninger automatisk bliver overført til SAP Business One ligger alle oplysninger klar til eksempelvis regnskab, så der kan dannes afregninger uden at kigge i planlægnings systemet.

Hver bil får sin egen plan, hvor chaufføren indtaster kilometer start/slut, pris og liter tanket, samt scanning af pakker. På den måde kan man på kontoret følge processen med hvilke pakker er på hvilken bil i SAP Business One. Chaufføren kan online se ruten, indtaste data eller scanne pakker på tablet eller mobilen.

Kom/gå tidsregistrering

Medarbejder kan registrere timer ved at stemple ind og ud. Samtidigt registreres kilometerstand på bilen, ved både start og slut. Medarbejderne registrerer online ved tankning, ved at registrere pris og liter fyldt på bilen. På den måde får i overblik over alle biler, pakker og hvor langt bilen er.