C5 2014 - Ofte stillede spørgsmål og svar

Ligner interfacet af den nye C5 2014 den gamle version?
- Nej, det gør den ikke. C5 2014 er baseret på NAV teknologi. Det er en helt ny brugergrænseflade, hvor menuerne hidtil er erstattet af et panel, hvor alle funktioner findes med kun f klik med musen. Den bliver lettere tilgængelig for Dynamics C5 brugere.

 

Kan jeg selv opgradere min Dynamics C5 til C5 version 2014?
Nej, det er pt ikke muligt. Det er ikke en traditionel C5 opgradering, fordi funktionaliteten af de to systemet ikke er identiske. Man skal forberede sig på et skift og få hjælpen fra en af vores konsulenter.

 

Kan jeg bruge min gamle version længere?
- Ja, det er muligt. Tidligere versioner stopper ikke automatisk med at virke. Dynamics C5 2012 vil blive supporteret til udgangen af 2018. Du kan få support af RCS derefter. Vi giver dig fuld service mod afregning af tidsforbrug.

Jeg har 5 brugere i min gamle C5 version. Kan jeg så få 5 brugers igen i den nye C5 2014?
- Nej, det kan du desværre ikke. C5 2014 bliver kun for 1-3 brugere. Du skal skifte til Dynamics NAV, hvis du ønsker dig mere.

 

Er det nødvendigt at skifte teknologien fra og med version 2014?
- Ja, det kan man sige. Den første udgave af Microsoft Dynamics C5 er fra 1994. De gamle versioner fortsætter frem med de teknologiske løsninger man brugte dengang. Den nye C5 er baseret på et objektorienteret programmeringssprog og integreres med nye teknologier.

 

Kan de tilpasninger fra den gamle C5 flyttes til den nye?
- Ja, det er formentligt muligt. Tilpasninger som du vil have med fra din gamle (faktura, standard rapporter) vil skulle laves helt forfra og det tager dog længere tid end i den gamle version af C5.

 

Er det stadig muligt at købe den gamle C5?
- Ja, det er muligt. Du kan købe nye licenser til C5 2012 frem til 31/05-2015. Hvis du fortsætter med at et aktivt opdateringsabonnement, kan du købe moduler og udvidelser derefter.

 

Kan det betale sig at have opdateringsabonnement på min Dynamics C5 version 2012 eller ældre?
- Ja, det kan sagtens betale sig! Opdateringsabonnement giver adgang til rettelser. Ønsker du at skifte til et andet Microsoft ERP-system rådgiver og hjælper vi dig gerne. Du må da vide, at licensværdien fra Dynamics C5 kan bruges til anskaffelsen af licens til den nye Dynamics løsning. Hvilken en? Du vælger selv udfra dine behov.

 

Kan man stadig købe moduler eller udvidelser til C5 2012 eller tidligere?
- Ja, det kan man godt, hvis man har et aktiv opdateringsabonnement. Hvis din C5 er uden abonnement, kan du stadig tilkøbe databasekapacitet, som det plejer at være.

 

Er den nye C5 let og venlig for brugeren?
- Ja, den er meget lettere at komme igang med for nye brugere end den gamle C5. Den er i øvrigt super intuitiv og man kan nemt finde ud af den nye C5 2014. Panel adgang giver mange fordele og du er velkommen til at snakke med vores konsulenter, som kan introducerer dig for den.

 

Hvad så med supporten fra Microsoft? Stopper den for de gamle Dynamics C5 nu?
- "Ja og nej" kan man sige, for det afhænger af den version du bruger. Har du en af de gamle C5 versioner (før 2010 versionen), så husk at de er ikke længere supporteret af Microsoft. Det har dog ikke noget med lanceringen af den nye version at gøre. En Dynamics C5 version 2012 vil ophøre med at blive supporteret af Microsoft den 31/12-2018. Den forbedres løbende med service packs og hotfixes baseret på det ældre programmeringssprog. Alle nye versioner af C5, som lanceres (inkl. 2014) er baseret på NAV platform og et nyt programmeringssprog. Fremtidige forbedringer, service packs og hotfixes vil være baseret på NAV teknologi.